Kommende arrangementer i Gentofte Kunstvenner

Læs også om tidligere arrangementer i Gentofte Kunstvenner.

Man 11. mar: Generalforsamling - 50 års jubilæum.
Søn 31. mar: Omvisning i og omkring BLOX og brunch i DAC.
Ons 24. apr: Besøg nr. 2 hos Lærerstandens Brandforsikring.
19. - 22. sept: Kunst- og kulturrejse til Stockholm.

ORDINÆR "JUBILÆUMS"-GENERALFORSAMLING
11. marts kl. 19.00 i Gentofte Rådhushal

Find indkaldelsen til årets generalforsamling her:
Indkaldelse til generalforsamling 2019.

På generalforsamlingen vil Gentoftes Borgmester, Hans Toft, komme forbi og holde en tale i anledning af foreningens 50-års jubilæum.

Efter generalforsamlingen vil der traditionen tro blive foretaget lodtrækning om årets gevinster. I år drejer det sig om 35 kunstværker. Download årets præmieliste her: Præmieliste 2019.

Se i øvrigt her for mere om gevinsterne og lodtrækningen, herunder et billedgalleri over gevinsterne:
Lodtrækning og gevinster (billedgalleri) 2019.

OMVISNING i og omkring BLOX og brunch i DAC
Søndag d. 31 . marts 2019 kl. 10:00 - 13:30

Oplev ny verdensarkitektur i inderhavnen når vi går på byvandring omkring Danmarks vildeste byggeri BLOX med afslutningsforedrag og brunch i selve bygningen.

Få byens nye irblå glasperle, BLOX, serveret på et sølvfad, når kunsthistoriker og filosof Frederik Lindskov (ham fra Nordhavn sidste år) fletter Københavns historie, Slotsholmen, Bryghuset og Den Sorte Diamant sammen med det mere end 2 mia. dyre superbyggeri - og hør Frederik hudflette de mange kritikere, der ifølge ham slet ikke endnu har forstået, hvilket mesterværk byen har fået med BLOX.

Der er tale om multifunktionel krydsprogrammering fra øverste hylde, hvor urban æstetik og filosofiske tanker om fremtidens by går hånd i hånd - det hele båret af et stålskelet tungere end Eiffeltårnet, og med et indbygget fuldautomatisk parkeringsanlæg under jorden, caféer i fire planer, fitnessområder, arbejdszoner, udstillingsområder, konferencefaciliteter, en gennemgående ringvej - og så selvfølgelig lige krydret med 22 lejligheder på taget.

De der deltog i 'Kunst- og Kulturvandringen' i Nordhavnen d. 17. juni 2018 vil sikkert endnu engang blive begejstrede for Frederiks sprudlende og engagerende viden og fremføring om arkitektur og kultur.

Rundvisningen starter ved 'Den Sorte Diamant' og til slut samles vi i selve BLOX-bygningen (Dansk Arkitektur Center), hvor vi efter en kort afrunding af dagens indtryk, nyder husets flotte brunch i en afdeling med glasvægge hævet ud over havnen.

Pris incl. Brunchbuffet/kaffe/te/juice samt entré: 350.-
Mødested: 'Den Sorte Diamant', Søren Kirkegårds Plads 1, 1221 København K.

Besøg nr. 2 hos Lærestandens Brandforsikring
Onsdag den 24. april kl. 16:00 - ca. kl. 17:30
(Fuldt booket - 28/2)

I november 2016 var foreningen gæster i Lærerstandens Brandforsikring, hvor vi blev vist rundt i deres kunstsamling som har til huse i gamle, meget charmerende bygninger i det indre København. Dengang blev besøget hurtigt udsolgt og mange måtte gå forgæves. Af hensyn til dem blev der dengang aftalt en dublering af besøget. Det sker så nu hvor vi har "klemt os ind" på et arrangement i april. Vi vil blive vist rundt af kunstkonsulent Bolette Jacobsen.

I samlingen er der malerier fra den klassiske modernisme omkring 1915-25 ved blandt andre Wilhelm Lundstrøm, Harald Giersing, Edward Weie og William Scharff. Fra ca. 1930'erne en lille samling surrealister med Wilhelm Freddie og Vilhelm Bjerke Petersen i front. Den tradition fortsætter i nogle af de nyere kunstnere som Katrine Ærtebjerg, Kasper Oppen Samuelsen og Jonas Pihl.

Derudover skal vi se en fin samling af den fortællende og farverige Cobra-kunst og videre over i den konkrete stil fra 1960-70'erne. Af nyere kunstnere er der fex. John Kørner, Kasper Bonnén, Jan S. Hansen, Kristian Touborg, Astrid Kruse Jensen og øvrige kunstfotografer.

Det er en kunstsamling, som afspejler, at Brandforsikringen har købt ind gennem mange år og at den væsentligste parameter har været "con amore". Værkerne er købt med hjertet og ikke med investering for øje. Det gør, at samlingen har en dejlig rummelighed og lidt kant, og giver plads til både de store kunstnere og værker, men også til lidt mere skæve.

I forbindelse med besøget vil vi blive budt på snacks  og lidt at drikke.

Pris pr. medlem: 85,- kr.
Adresse:
Selve LB: Lærerstandens Brandforsikring er i Farvergade 17, men KUNSTGALLERIET befinder sig i  Kompagnistræde 39, 1463 København K - et lille stk. længere fra Kbh. Rådhus..

NB: Begrænset deltagerantal.

Kunst- og Kulturrejse til Stockholm i anledning af foreningens 50-års jubilæum.
Torsdag d. 19. september til søndag den 22. september.

Vi skal med tog fra KBH. H. direkte til Stockholm C.
Afgang KBH. ca. 8.25, ankomst Stockholm ca. 13.40
Hjemtur: Afgang Stockholm ca. 10.25, ankomst Kbh. ca. 15.30.

Bestyrelsen har reserveret et hotel i Kungsgatan som ikke er ret langt fra banegården i Stockholm.

Indtil videre er der option på hotellet, medens togets endelige køreplan først kan fastlægges i maj hvor SJ går over til sommerkøreplanen. Vi er dog nødt til at udrede et depositum til hotel og rejse snart, for at være sikre på rejsen kan gennemføres. Turen gennemføres med max. 50 deltagere.

Da planlægningen er i sin startfase er det ikke helt afgjort hvad totalprisen vil blive for turen, men bestyrelsen er i gang med at sætte et program op, og vi antager at totalprisen pr. person i dobbeltværelse kommer til at ligge på 5000 - 5500.- . For enkeltværelse tilsvarende 6000 - 6500.- Endelig fastlæggelse af turprisen - når SJ melder tilbage i maj. I Stockholm er der heldigvis nok af spændende kunstaktiviteter at tage af.

Vi beder hermed om indbetaling af depositum.

Pr. person i dobbeltværelse: 2000.-
Pr. person i enkeltværelse: 3000.-

Depositumindbetalingen er samtidig TILMELDING til turen. Skriv som sædvanlig MEDLEMSNUMMER på tilmeldingen. Vi glæder os til at se så mange som muligt. Erfaringsmæssigt går det hurtigt med tilmeldingerne.

For en god ordens skyld skal det siges at indbetalingerne til Stockholmsturen, skal ske til foreningens sædvanlige konto. Reg: 1551 Kontonr: 7157622

Tilmelding til betalingsservice:
Kassereren håber, at flest muligt af dem, der har modtaget hans tidligere udsendte fromme ønsker om at tilmelde kontingentindbetalingen til BETALINGSSERVICE, har gjort det nu.

Forslag til nye arrangementer
Opfordring fra bestyrelsen til alle medlemmer

Vi vil bede Jer sende os forslag til nye arrangementer for foreningens medlemmer. Vi i bestyrelsen forestiller os, at I medlemmer sidder inde med idéer og forslag, som vi ikke har tænkt på, og måske aldrig kommer i tanke om, hvis I ikke kommer frem med dem. Så I må meget gerne maile os, hvad I har af idéer og forslag, eller hvad I godt kunne tænke Jer, at vi også arrangerede. Det kan være besøg hos navngivne kunstnere, udstillinger, museer, foredrag, korte eller længere udflugter eller rejser – eller noget helt andet. Vi glæder os til at høre fra rigtigt mange af jer.

Rødvin og nye medlemmer

HUSK! At vi gerne vil bede om Jeres medvirken til at skaffe nye medlemmer. For ingen er bedre til at anbefale medlemskab end alle os, som allerede er medlem. Brug hjemmesiden www.kunstvenner.dk, hvor det er nemt at indmelde et nyt medlem.
_______________________________________________________

Vedrørende Kontingent for 2019:

Bestyrelsen – og navnlig kassereren - håber MEGET at flest muligt har tilmeldt kontingentindbetalingen til PBS (NETS). Det kan gøres her på hjemmesiden eller i jeres netbank.

Foreningens PBS nummer er 05840163.
Debitorgruppenummeret er 00001.
Dertil skal I tillige benytte Jeres medlemsnummer.

Enkelt medlem     395 kr.   
Junior medlem    175 kr.   
Par medlemmer    590 kr.       
Firma medlem      850 kr.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BETALING/TILMELDING til arrangementerne sker bedst over netbank til foreningens konto:
Reg. 1551, konto: 7157622.
Husk venligst at anføre hvilket/hvilke arrangementer det drejer sig om.
Og husk også venligst foreningens mangeårige princip: Tilmeldingerne er bindende!

Læs også om tidligere arrangementer i Gentofte Kunstvenner.