Kommende arrangementer i Gentofte Kunstvenner

Læs også om tidligere arrangementer i Gentofte Kunstvenner.

Tor 17. jan: Nytårskur (fuldt booket)
Lør 2. feb: Rundvisning på "CORNER 2019"
Man 25. feb: Foredrag af billedhuggeren Pontus Kjerrman

Man 11. mar: Generalforsamling

NYTÅRSKUR (fuldt booket)
Torsdag d. 17. januar kl. 17.00

Årets første arrangement i Gentofte Kunstvenner vender i 2019 tilbage til Øregaard Museum.

Foreningen har aftalt med museet at vi - efter lukketid - får en introduktion til udstillingen "Jens Søndergård - Mellem Hav og By".

Maleren Jens Søndergaard (1895-1957) er i dag mest kendt for sine storladne billeder fra den jyske vestkyst og skildringer af tyste mænd og kvinder ved landsbykirken i Bovbjerg. Få er klar over, at kunstneren også gengav storbyens tumult og pulsen i et moderne København.

I Øregaard Museums stemningsfulde rum vil udstillingen tilbyde intime fortolkninger af Jens Søndergaards materiale, lige fra små nærstudier til større værker af velkendte motiver, så de eksistentielle lag i kunstnerens maleri kan blive udfoldet med øje for hidtil oversete sider af hans virke.

I storbybillederne viser Søndergaard bl.a. en original forståelse for samtidens internationale strømninger som fransk kubisme og tysk ekspressionisme. Men der knytter sig også andre ufortalte historier til Søndergaards storbyengagement, for eksempel den omstændighed, at han faktisk skabte både københavnerbilleder og motiver fra den jyske natur i sit atelier på Rådhuspladsen i København og i vid udstrækning også fandt afsætning for sine værker på kunstmarkedet i byen.

Curator, Museumsinspektør, Mag. Art. Lotte Nishanthi Winther, vil introducere udstillingen. Arrangementet vil vare en halvanden times tid og vi vil ønske hinanden Godt Nytår med champagne og kransekage, arrangeret af Øregaard Museums Café.

Adressen er:
Øregaard Museet
Ørehøj Allé 2
2900 Hellerup.

Pris pr. medlem: 205,- kr. – inkl. entré / caféarrangement med forfriskninger.

Rundvisning på ” Corner 2019 ” ved bl. a. kunstneren Jens-Peter Kellermann
Lørdag den 2. februar 2019, kl. 11.15

Bestyrelsen synes fortsat det er en god tradition og afholder igen i 2019 vores årlige Corner- rundvisning.

Corner består i 2019 af 47 kunstnere – hvoraf ca. 30, samt 3 gæster, er aktuelle på årets udstilling. Foreningens kontaktperson er billedhuggeren Jens-Peter Kellermann, der endnu engang viser os rundt. Alt efter hvor mange, der melder sig til arrangementet, har Jens-Peter lovet, at han skaffer andre spændende rundvisere, heriblandt Pontus Kjerrman. Også Mogens Nørgård har deltaget i rundvisningerne. Alle plejer de at gøre det fremragende, da alle kunstnerne ved, hvad de taler om.

Den nu over 80-årige Kunstnersammenslutning Corner har efterhånden taget fast bolig på Sophienholm, hvor de udstillende medlemmer samt inviterede gæster får lov at boltre sig i hovedbygning, staldbygning, café, drivhus, Norske Hus, samt i parken.

Corner’s kendetegn er stadig den figurative, ekspressive kunst. Sammenslutningens medlemmer beskæftiger sig med maleri, skulptur, fotografi, film, musik, tegning og installation.

Corner’s hjemmeside www.corner.dk er et slags virtuelt opslagsværk, som udvider udstillingen med alle relevante informationer om de enkelte kunstnere og deres værker.

Transport:
Bus nr. 191, der kører mellem Lyngby Station og Sorgenfri Station, kører lige til Sophienholm. (om lørdagen minuttal 31 fra Lyngby St.)

Adressen er:
Sophienholm
Nybrovej 401
2800 Lyngby

Pris for medlemmer: 115.- / pr. pers. incl. entré og rundvisning.

Foredrag af billedhuggeren Pontus Kjerrman
Man. d. 25. feb. 2019, kl. 17:00
’Afrikansk Stammekunst’ og dens betydning for ’Cobra- kunsten’

Pontus Kjerrman, dansk-svensk billedhugger, maler og lektor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og er kendt for en række udsmykninger, bl.a. vandkunst til Køge stationsplads og drikkevandsfontæner på Køge gågade, vandkunst på Vejle gågade og skulpturinstallation ’Amor og Psyke’ over for Frederiksbergcentret. Og så er han er en del af Kunstnersammenslutningen Corner, der årligt udstiller på Sophienholm og hvor en del af os har nydt hans kyndige omvisninger.

Pontus vil med udgangspunkt i Poul Holm Olsens berømte samling af Afrikansk Stammekunst på Holstebro Kunstmuseum beskrive, hvorledes den har fået indvirkning på den moderne kunst og i særdeleshed i Cobra-kunstnernes udtryksformer. Poul Holm Olsen kom fra Kunstakademiets billedhuggerskole, hvor han fik Einar Utzon- Frank som professor.

I 1954 fik Poul Holm Olsen et fransk statsstipendium, der gjorde det muligt for ham at rejse til Paris. Det blev et ophold, der satte sig afgørende spor i hans kunstneriske liv. Der opsøgte han loppetorvet ved Port de Clignancourt, og her blev grunden til hans store samling, der omfatter næsten 1000 genstande, lagt.

Poul Holm Olsen så ikke de afrikanske masker og figurer som etnografiske eller eksotiske objekter, men som kunstværker på lige fod med klassisk og moderne europæisk kunst. Samtidig udstiller Pontus sine velkendte ’Fabeldyr’ – som kan købes på dagen.

Pris for medlemmer: 155.- Pris for gæster: 180.-

Adresse:
Gentofte Frivilligcenter
Hellerupvej 24
2900 Hellerup

NB!! Husk NY ADRESSE fra 2019: Hellerupvej 24, 2900 Hellerup

Tilmelding til betalingsservide - frist 20/12:
Kassereren håber, at flest muligt af dem, der har modtaget hans tidligere udsendte fromme ønsker om at tilmelde kontingentindbetalingen til BETALINGSSERVICE, har gjort det nu. Hvis I ikke har fået det gjort, er der mulighed derfor til ca. 20/12. Benyt linket "Tilmeld betalingsservice" i menuen til venstre. Resten går som en leg...

Forslag til nye arrangementer
Opfordring fra bestyrelsen til alle medlemmer

Vi vil bede Jer sende os forslag til nye arrangementer for foreningens medlemmer. Vi i bestyrelsen forestiller os, at I medlemmer sidder inde med idéer og forslag, som vi ikke har tænkt på, og måske aldrig kommer i tanke om, hvis I ikke kommer frem med dem. Så I må meget gerne maile os, hvad I har af idéer og forslag, eller hvad I godt kunne tænke Jer, at vi også arrangerede. Det kan være besøg hos navngivne kunstnere, udstillinger, museer, foredrag, korte eller længere udflugter eller rejser – eller noget helt andet. Vi glæder os til at høre fra rigtigt mange af jer.

Rødvin og nye medlemmer

HUSK! At vi gerne vil bede om Jeres medvirken til at skaffe nye medlemmer. For ingen er bedre til at anbefale medlemskab end alle os, som allerede er medlem. Brug hjemmesiden www.kunstvenner.dk, hvor det er nemt at indmelde et nyt medlem.
_______________________________________________________

Vedrørende Kontingent for 2019:

Bestyrelsen – og navnlig kassereren - håber MEGET at flest muligt har tilmeldt kontingentindbetalingen til PBS (NETS). Det kan gøres her på hjemmesiden eller i jeres netbank.

Foreningens PBS nummer er 05840163.
Debitorgruppenummeret er 00001.
Dertil skal I tillige benytte Jeres medlemsnummer.

Enkelt medlem     395 kr.   
Junior medlem    175 kr.   
Par medlemmer    590 kr.       
Firma medlem      850 kr.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BETALING/TILMELDING til arrangementerne sker bedst over netbank til foreningens konto:
Reg. 1551, konto: 7157622.
Husk venligst at anføre hvilket/hvilke arrangementer det drejer sig om.
Og husk også venligst foreningens mangeårige princip: Tilmeldingerne er bindende!

Læs også om tidligere arrangementer i Gentofte Kunstvenner.